Close
Close

2020 Yılına ait yevmiye defterinin kapanış tasdikini ne zamana kadar yaptırılmalıdır?

Gerçek kişi bilanço defter 04.07.2020’de mükellefiyetini kapattı bilanço olduğu için kapanış tasdikini haziran/2021 sonuna kadar yapabiliyor muyuz?

Haziran/2021 sonuna kadar kapanış onayı yaptırılır.

2021 yılı ocak ayında emlakçılık ile (gayrimenkul acentelerinin faaliyetleri (gayrimenkulün ücret veya sözleşme temeline dayalı olarak satın alınması, satılması ve kiralanmasında aracılık, vb.) uğraşan işletme defterini başka bir meslek mensubundan devir aldım. Ocak ayı KDV beyannamesi yaparken geçmiş yıl satışlarına baktığımda geçmiş yıl satışlarının 192.700 TL olduğunu gördüm. Meslek mensubuna bilanço defteri yaptırıp yaptırmadığı sorduğumda yaptırmadığını satışlarının 420.000.-TL aşmadığı için bilançoya geçirmediği söyledi. Bu durumda ne yapmalıyım. Defter beyan ile devam mı etmeliyim. Yoksa kanuni süresinden sonra bilanço ve gelir tablosu mu onaylatmalıyım. Bununla ilgili bir sorumluluğum var mıdır?

Kanuni süresinden sonra tasdik ettirilen defterler SÜRESİNDE tasdik ettirilmediği için HİÇ tutulmamış sayılır. Bu durumda başka yorum olmaz.


Kaynak: ismmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Related Posts