LOGO E-ARŞİV

Mevzuata uyumluluk

Yasal zorunluluk 

Daha yüksek hız, daha düşük maliyet  

Maliyet ve iş gücü tasarrufu  

Logo e-Arşiv

Logo e-Arşiv uygulaması, e-Fatura kapsamında olan ya da olmayan işletmelere ve nihai tüketicilere e-Fatura düzenlenmesini, faturanın ikinci nüshasının elektronik olarak korunmasını ve ibraz edilmesini sağlıyor.

Mevzuata uyumluluk

e-Arşiv uygulamasıyla faturalar, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenleniyor ve ikinci nüshalar da elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilebiliyor.

Yasal zorunluluk

İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükelleflerin yasa gereği e-Arşiv uygulamasına geçmesi gerekiyor.

Daha yüksek hız, daha düşük maliyet

e-Arşiv uygulamasından yararlanan işletmeler iş süreçlerinde hız ve verimlilik artışı elde ediyor. Ayrıca kağıt faturaların basımı, hazırlanması, dağıtımı ve arşivlenmesi gibi işlemlerden kaynaklanan maliyetler de ortadan kalkıyor.startfiyatlistesi

Özellikler

Logo e-Arşiv ile Hızlı uygulama ve güvenli kullanım

e-Arşiv uygulaması, fatura süreçlerine hız kazandırmanın yanı sıra, elektronik ortamda düzenlenmiş ve arşivlenmiş faturalara da kolayca ulaşma imkanı veriyor.

Logo e-Arşiv ile Kolay entegrasyon

e-Arşiv uygulaması, işletmelerde kullanılmakta olan diğer yazılımlar, ERP sistemleri ve işletmenin genel iş süreçlerine kolayca entegre edilebiliyor.

Logo e-Arşiv ile Otomatik e-posta/SMS hizmeti

e-Arşiv ile hazırlanan faturalar, e-posta ya da SMS yoluyla alıcılara kolayca ve hızla gönderilebiliyor. Bu sayede fatura gönderim maliyetleri önemli ölçüde düşerken, faturaların gönderim sırasında kaybolması da engellenmiş olmuyor.

Logo e-Arşiv ile Kolay sorgulama

e-Arşiv, elektronik ortamda kesilmiş ve arşivlenmiş faturalara kolayca ulaşarak geriye dönük sorgulama yapma imkanı veriyor.

Logo e-Arşiv ile Ödeme kaydedici cihaz maliyetinden tasarruf

Tüm satışlarında e-Arşiv çözümünü kullanan işletmeler, ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanma zorunluluğundan kurtularak maliyet avantajı elde ediyor.

Sıkça sorulan sorular

e-Arşiv uygulaması nedir?

e-Arşiv uygulaması, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmesi, muhafaza ve ibraz edilmesi gereken faturaların; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesini sağlayan uygulamadır.

e-Fatura ile e-Arşiv arasındaki fark nedir?

e-Faturada, sadece sistemde kayıtlı kullanıcılara e-Fatura gönderilebilir ve alınabilir. e-Arşiv uygulamasında ise e-Fatura kapsamı dışında kalan, dolayısıyla bu uygulamadan yararlanmayan firma ve tüketicilere de e-Arşiv Fatura kesilebilir. Ayrıca ikinci nüshası elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilebilir.

e-Arşiv’i kimler kullanabilir?

İnternet üzerinden mal ve hizmet satışı yapan ve 2014 yılı gelir tablosu brüt satış hasılatı tutarı 5 milyon lira ve üzerinde olan mükelleflerin e-Arşiv uygulamasına geçmesi yasal bir zorunluluktur. Bunun yanı sıra, fatura süreçlerini hızlandırmak, verimliliğini artırmak, maliyetlerini düşürmek isteyen tüm firmalar da e-Arşiv uygulamasından yararlanabilir.

e-Arşiv çözümü hangi faydaları sağlar?

Fiş ve faturalarını milyonlarca müşteriye ulaştırmak zorunda olan firmalar, e-Arşiv çözümü sayesinde operasyonel yüklerini en aza indirerek zaman ve maliyet tasarrufu sağlar. Müşteri hareketlerinin yoğun olduğu işletmeler e-Arşiv ile faturaları hızla işleyip gönderebilir. Kesilmiş herhangi bir faturaya sonradan erişim ihtiyacı söz konusu olduğunda, ilgili fatura saniyeler içinde bulunabilir; fatura kaybı söz konusu olmaz.  e-Arşiv çözümüyle faturalar elektronik ortama taşındığı için kağıt, baskı, posta ve arşivleme gibi maliyetler ve bunlara bağlı iş yükleri ortadan kalkar. Kağıt tüketimi minimum seviyeye indiği için her yıl yüz binlerce ağacın kesilmesi önlenmiş olur. e-Arşiv, şirketlerin kullanmakta oldukları kurumsal süreçlere ve ERP çözümüne de kolayca ve hızla entegre olur.

e-Arşiv çözümünü kullanmak için neler yapmalıyım?

e-Fatura mükellefi olup e-Arşiv kullanmak isteyen bir işletmenin e-Arşiv çözümünü alması yeterlidir;  Gelir İdaresi Başkanlığına ayrıca yazılı başvuruda bulunmak gerekmez. e-Fatura kullanmayan işletmeler ise öncelikle e-Fatura için Gelir İdaresi Başkanlığına yazılı başvuruda bulunmalıdır. Başvuru onaylandıktan sonra, ilgili Tüzel Kişler için Mali Mühür Sertifikası alınır. Gerçek Kişiler için ise e-İmza’nın bulunması yeterlidir. (Gerçek Kişiler de isterlerse faturalarını mali mühür ile imzalayabilir.)

Bütün müşterilerime e-Arşiv faturası gönderebilir miyim?

e-Arşiv çözümüyle, e-Fatura kapsamı dışında kalan firma ve tüketicilere de e-Arşiv Fatura kesilebilir.