Close
Close

2021 yılı arızi kazancın istisna tutarı nedir?

Danışmanlık firmasında kısmi zamanlı çalışan bir kişi boş vakitlerinde bir başka firmaya proje bazlı çalışma yapmış ve firma karşılığında kendisine gider pusulası düzenlemiştir. Tutar olarak 70.000,00 TL civarıdır. Kişi bir başka firmada da ücretli çalıştığı için vergi ile ilgili beyanının gerektirir mi veya tutar yüksek olduğu ilerde sıkıntı yaşar mı? 

Elde edilen kazanç arızi kazançtır. Gelir Vergisi Kanunu’nun 82’nci maddesinde yer alan arızi kazançlara ilişkin istisna tutarı, 2021 takvim yılı için 43.000 TL, 2022 yılı için istisna ise; 58.000 TL’dir. Elde edilen gelirden istisna düşülür, kalan tutar Yıllık GV beyannamesi ile beyan edilir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Related Posts