Close
Close

2019 Yılında E- deftere geçiş zorunluluğu haddi nedir?

01.01.2013 de kurulan ancak cirosu 2018 yılında 2.5 milyon TL ye ulaşan şahıs firması E- deftere geçiş zorululuğu ne zaman başlıyor?

2018 yılı brüt satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan mükellefler, 31.12.2019 tarihine kadar gerekli başvuruları yapıp hazırlıklarını tamamlayarak 01.01.2020 tarihinden itibaren e-Defter tutmak ve e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.

2018 yılında internet satışı bulunan ve ilgili yıl brüt satış hasılatı 5 milyon TL’yi geçen mükellefler en geç 01.01.2020 tarihinde e-Arşiv Fatura Uygulamasına geçiş yapmak zorundadırlar.

ELEKTRONİK DEFTER VE BELGE UYGULAMALARINA İLİŞKİN VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ TASLAĞI


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Related Posts